Cerca al bloc

Establiments filials

Fa molts anys, vaig veure per primer cop el nom de "hijuela" en els documents de l’Arxiu i em va cridar molt l’atenció, significava: annex, filial. És una paraula que encara m’agrada pronunciar.

Tots coneixem més o menys la història del nostre hospital, des del segle XV, quan es va fundar la Institució amb la unió dels vells hospitals de la ciutat de Barcelona, en el magnífic edifici del gòtic català al Raval, fins arribar al conjunt modernista obra de Domènech i Montaner, on avui ens trobem. Però van haver-hi establiments filials a l’Hospital que complien una missió determinada. Uns són vells coneguts, com l'Institut Mental, Can Masdéu, o la Casa de Convalescència, i altres no tant, com Betlem o la Granja, però tots van tenir un paper important en la vida quotidiana de la Institució.

Des d'aquest bloc també farem un repàs a la història d'aquests establiments filials. Al mapa de sota (vegeu-lo més gran) hem marcat els emplaçaments d'aquestes institucions al llarg de tota la trajectòria de l'Hospital, que podeu descobrir clicant-hi a sobre.

Les hijuelas de l'Hospital
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...