Cerca al bloc

8 d’abril del 2016

Presentació del volum 7 de Domenechiana

Portada de Domenechiana, vol. 7
(cliqueu per a veure-la més gran)
El proper dijous 28 d'abril a les 11:00, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), de Canet de Mar, presentarà el volum 7 de la revista Domenechiana, on col·laborem els autors d'aquest bloc. La presentació es realitzarà a la Sala Arnau de la Fonda Espanya (Carrer de Sant Pau, 11, de Barcelona).

L'acte comptarà amb la intervenció dels autors dels articles: Carles Sàiz hi tracta la reforma de la Fonda Espanya per part de Domènech i Montaner; Gemma Martí analitza l'obra de Ramon Casas present al mateix espai; Miquel Terreu es dedica als hospitals que serviren de model a Domènech per al seu projecte de Sant Pau; Lluïsa Amenós estudia el penell de la Casa Navàs de Reus; Sergi Alcalde ens acosta al primer projecte per a la Casa Domènech de Canet de Mar; Jordi Griset repassa la relació de Domènech amb el mosaic hidràulic; Josep M. Buqueras parla de les influències domenechianes al Mas Passamaner de la Selva del Camp; i Xavier Mas analitza el pensament polític de l'arquitecte com a introducció a la  seva conferència "Conservació de la personalitat de Catalunya", que llegí el 1911 a l'Ateneu Barcelonès.

Després de l'acte, es farà la ruta "La Barcelona somiada de Lluís Domènech i Montaner" que repassarà la reforma urbanística que plantejava fer Domènech a través de diversos punts de la ciutat entre la Rambla i la Via Laietana. Ja us podeu inscriure; us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...